· 

Werelds familie concert in De Meerpaal met muzikanten uit alle windstreken

Werelds familie concert in De Meerpaal met muzikanten uit alle windstreken

Op zondag 8 december vindt in De Meerpaal in Dronten een feestelijk familie concert plaats: Orchestre Partout -een orkest met muzikanten uit azc Dronten-, speelt samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant. Ze komen samen onder de naam 'Mundo Sonora'. Het wordt een feestelijke muzikale middag met speciale activiteiten voor kinderen.

 

Orchestre Partout i.s.m. brassband Amor Musae
Vanaf januari 2019 repeteert Orchestre Partout in azc Dronten met bewoners. Muzikanten uit het azc brengen muziek in uit hun eigen cultuur. Zo ontstaat een kleurrijk wereld repertoire met liedjes uit het Syrië, Oekraïne, Koerdistan en Angola. Orchestre Partout werkt vanaf oktober samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant. Twee uiteenlopende muzikale werelden vloeien samen.

 

Tijdens het concert in de grote zaal van de Meerpaal wordt muziek van Orchestre Partout vermengt met het populair repertoire van de brassband. Zo vloeit filmmuziek van James Bond samen met Arabische ritmes.

 

Gastvrije bazaar in de Meerpaal
Tijdens het voorprogramma transformeert de foyer van De Meerpaal tot een gastvrije bazaar. Je hoort liedjes uit verschillende delen van de wereld en maakt kennis met muzikanten en hun instrumenten. Naast trombones, tuba’s en althoorns klinken traditionele instrumenten uit het Midden-Oosten zoals de oud en de derbuka. Voor de kinderen is er een workshop buikdansen door buikdanseres Mena Leila.
 Tot slot is er een dabkedans een vrolijke volksdans uit het Middenoosten waar iedereen bij kan aansluiten.

 

Mondo Sonora 
Locatie: De Meerpaal
Datum: 8 december
Tijd: 15.00-16.30 uur 
Tickets: €12,50 voor volwassenen, €2,50 voor kinderen
Online verkrijgbaar via: 
www.meerpaal.nl/theater/mundo-sonora/

Reactie schrijven

Commentaren: 0