Malletband


De malletband

De malletband bestaat uit StaMb (starters malletband) en uit gevorderde slagwerkers. Op dit moment bestaan we uit zo’n 15 enthousiaste leden in de leeftijd van 8 jaar t/m 50+. Tijdens de repetities hangt er een gezellige sfeer, maar er wordt ook altijd hard gerepeteerd om bij de optredens iets moois neer te kunnen zetten.

 

Wat is een malletband?

Een malletband is een muziekgroep dat bestaat uit allemaal slagwerkers. Bijzonder aan de malletband is dat daarin ook veel melodische slagwerkinstrumenten worden bespeeld. Je kunt dan denken aan de xylofoon, marimba, bells, lyra en de vibrafoon. Het ongestemde slagwerk bestaat uit de snare-drum, grote trom, toms, bongo’s en de pauken.

 

Optredens

We spelen verschillende muziekstukken van pop tot klassiek, maar ook marsjes.

Voorbeelden van liedjes die we spelen zijn:

-        Het dondert en het bliksemt van Guus Meeuwis

-        Gimme hope Joanna van Eddy Grant  

-        Clocks van Coldplay.

Het repertoire wisselt per seizoen.

 

We hebben verschillende optredens per jaar zowel lopend op straat als concerten op podia. Een aantal jaarlijkse optredens zijn:

-        De jaarlijkse uitvoering in maart

-        Koningsdag

-        Avond4daagse

-        Donateur optreden

-        De intocht van Sinterklaas. 

 

Verder doen we in het najaar altijd wat bijzonders. We hebben een paar jaar geleden met een rockband opgetreden en in het najaar van 2015 hebben we een muzikaal toneel optreden gegeven als sprookjesfiguren.

 

Dirigent

Dit doen we allemaal onderleiding van Ciska Terpstra. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium en heeft als klein meisje ook bij de malletband gespeeld. Ze geeft ook (melodische)slagwerklessen in Swifterbant en Dronten.

 

Repetities

Wij repeteren iedere woensdagavond in het dorpshuis  de Steiger in Swifterbant. StaMb repeteert van 19:00 tot 19:30 uur. De malletband van 19:30 tot 21:30. Heeft u belangstelling? Loop dan vrijblijvend binnen.

 

Lid worden?

Dat kan!! We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Mensen die een instrument bespelen dat past in de malletband worden van harte uitgenodigd mee te doen. Als u een slagwerkinstrument wilt leren bespelen kan dit. De lessen koperblazen en slagwerk worden gegeven in Swifterbant door een docent van Meerpaal CKV, het Centrum voor Kunstzinnige Vorming in Dronten. Door je via de muziekvereniging in te schrijven voor de lessen krijg je flinke korting op het lesgeld. Het instrument wordt door Amor Musae ter beschikking gesteld. Ook verzorgt Amor Musae samen met het CKV jaarlijks groepslessen voor leerlingen van groep 5/6 van de basisscholen in Swifterbant.