MUZIEKLES AMOR MUSAE VOOR JONG EN OUD IN SWIFTERBANT

  

De Brassband                                               

Bij de brassband worden koperen blaasinstrumenten bespeeld in allerlei soorten en maten: cornet, bugel, althoorn, baritonhoorn, euphonium, trombone, esbas en besbas. Ook hoort er een uitgebreide slagwerksectie bij met drumstel, percussie, marimba/xylofoon en pauken. Op dit moment bestaat de brassband van Amor Musae uit 25 leden en er zijn vacatures voor solocornet, euphonium, bassen, melodisch slagwerk (vibrafoon/xylofoon) en pauken. Daarnaast zijn er 2 groepen in de vooropleiding, een Startgroep en JAM (Jong Amor Musae). Ook volwassen leerlingen kunnen meespelen bij JAM als voorbereiding op het meedoen met de brassband. De bands geven regelmatig een optreden of concert.  Alle groepen staan onder leiding van Martijn de Lange-Duijster.

 

Muziekles

Om mee te kunnen spelen bij JAM of de brassband van Amor Musae moet je natuurlijk een instrument kunnen bespelen. Hiervoor werkt de muziekvereniging al jaren samen met de Meerpaal Academie. Het zijn niet alleen kinderen maar ook volwassenen die les kunnen nemen. Leerlingen die via de vereniging les hebben krijgen flinke korting op het lesgeld.

Ook stelt Amor Musae een gratis leeninstrument ter beschikking.

Voor tarieven van de lessen zie https://www.meerpaal.nl/wp-content/uploads/2018/04/Tarieven-muziek-individuele-lessen.pdf

 

Muziekles koperblazen

Op vrijdagmiddag en -avond geeft Martijn de lange-Duijster (docent bij de Meerpaal en dirigent van JAM en de brassband van Amor Musae) les aan de koperblaasleerlingen  in De Steiger in Swifterbant. Na ongeveer een jaar les kun je op dinsdagavond mee gaan doen bij de startgroep.

 

 

Muziekles slagwerk

Op woensdagmiddag is het mogelijk slagwerklessen te volgen bij Meerpaal-docente Ciska Terpstra. Na een poosje kunnen we kijken of je bij JAM of de brassband van Amor Musae op dinsdag mee kan spelen op een slagwerkinstrument. Als je dit niet kan (in het geval dat er al voldoende bezetting voor het slagwerk is bij de brassband) kun je er ook voor kiezen bij de Meerpaal Malletband mee te doen (op woensdag in de Meerpaal).

Zie voor informatie over de Meerpaal Malletband:https://www.meerpaal.nl/cursus/de-meerpaal-malletband/

Dipoma’s muziek                                                                                                                                

Gedurende de muziekopleiding bij de Meerpaal Academie kunnen ook officiele diploma’s muziek ( A t/m D) worden gehaald. De examens zijn aan het eind van het schooljaar en bestaan uit een theoriedeel (groepsgewijze) en praktijkdeel (individueel).

 

Muziekproject op de basisscholen                                                                                                                             

Dit is een samenwerkingsproject met de Meerpaal, fanfare Maris Somores en harmonie Eendracht.  In september komen de docenten Martijn en Ciska in De Steiger een kennismakingsles koperblazen en slagwerk geven voor de groepen 5 of 6 van de basisisscholen. Als vervolg kunnen de leerlingen zich inschrijven voor 8 groepslessen na schooltijd. Als afsluiting staan alle leerlingen op het podium en spelen zij al een echt muziekstuk. 

 

Inschrijven muzieklessen                                                                                                                                

Denkt u of uw kind erover om een instrument te leren bespelen en mee te gaan doen bij Amor Musae? Het is mogelijk een gratis proefles te krijgen. Leden van Amor Musae kunnen ook voor de lessen gebruik maken van een gratis leeninstrument. Ook geldt voor onze leden een kortingstarief voor de lessen van de Meerpaal.

Heeft u nog vragen over de muzieklessen?  Bel dan de jeugdcoördinator van Amor Musae:

A. van Gennep (0321 321393/06 28743572)

 

 

 

Martijn de Lange /Duijster

Docent koperblazen

Koperen blaasinstrumenten: het zijn er vele! trompet, bugel, cornet, trombone, hoorn, bariton en bas (tuba). Docent Martijn de Lange-Duijster verzorgt lessen op al deze instrumenten. Toonvorming, ritmegevoel, intonatie, articulatie, technische vaardigheden en gehoortraining. Spelenderwijs maakt de docent je hierin vaardig.

 

Ciska Terpstra,

Docent slagwerk

 

Na Cum Laude te zijn afgestudeerd aan de Messiaen Academie werkt ze als remplaçant bij verschillende orkesten en bands. Zoals bijvoorbeeld Het Gelderse Orkest wat een klassiek symfonie orkest is, maar ook bij rockbands of slagwerkgroepen zoals bijvoorbeeld Het Taiwanese Ensemble, waar zij mee door heel Nederland tourde.

 

‘Mij werd gevraagd waarom ik niet wilde kiezen voor één specifiek slagwerkinstrument zoals drums, pauken of marimba, maar juist die veelzijdigheid vind ik mooi. Weten dat je alles kan bespelen op slagwerkgebied dat er maar is en dat je dan van ’s middags een klassiek lunchconcert naar ’s avonds een feestavond met een rockband gaat… heerlijk.’

 

Ciska geeft les op alle slagwerkinstrumenten, zowel ritmisch (trommel) als melodisch (xylofoon, marimba). https://www.meerpaal.nl/docent/ciska-terpstra/

 

 

Uitreiking van het muziekdiploma A-cornet.

Bij de Meerpaal kunnen alle officiële muziekdiploma's worden behaald van A t/m D.

 

Met diploma A kun je in de regel meespelen bij de malletband of brassband na overleg met de dirigent en bestuur.

Met muziekdiploma B kun je bij de meeste amateurorkesten (Harmonie Fanfare Brassband Malletband) goed meedoen.

 Met het diploma D op zak kun je zelfs toelatingsexamen doen voor het conservatorium.

 

 

Vind ons op:

 

Amor Musae Swifterbant 

Amor Musae is een muziekvereniging in Swifterbant bestaande uit een Brassband en een Twirl groep. Amor Musae bestaat al sinds 8 februari 1968. Amor Musae speelt regelmatig op dorps gerichte evenementen

Amor Musae | Swifterbant |

0637453779 (Thom Veen)  Voorzitter 

0634858974 (Nellie Zwep) Twirl

email: info@amormusae-swifterbant.nl