MUZIEKLES AMOR MUSAE VOOR JONG EN OUD IN SWIFTERBANT

De Brassband en Jeugdgroepen JAM en Start

Bij de brassband worden koperen blaasinstrumenten bespeeld in allerlei soorten en maten: cornet, bugel, althoorn, baritonhorn, euphonium, trombone, es-bas en bes-bas. Ook hoort er een uitgebreide slagwerksectie bij met drumstel, percussie, pauken en melodisch slagwerk zoals vibrafoon/ xylofoon. Op dit moment bestaat de brasband van Amor Musae uit 24 koperblazers en 3 slagwerkers. Daarnaast zijn er twee groepen in opleiding nl. JAM (Jong Amor Musae) en JAM-Start. Ook beginnende volwassen leerlingen kunnen eerst een poosje meedoen met de Startgroep of JAM. De bands geven regelmatig een optreden of concert. Alle groepen staan onder leiding van Martijn de Lange-Duijster.

 

Muziekles 

Om mee te spelen bij een orkest moet je natuurlijk een instrument kunnen bespelen. Wanneer je dat nog niet kunt maar het wel graag wil leren kun je les nemen in de Steiger in Swifterbant. Daar geven docenten van de Meerpaal Academie les. Amor Musae werkt nl. al jaren samen met de Meerpaal Academie. Het zijn niet alleen kinderen maar ook volwassenen die les kunnen nemen. Alle leerlingen die lid zijn van de muziekvereniging krijgen een flinke korting op het lesgeld. 

 

Gratis leeninstrument van Amor Musae

Amor Musae stelt gratis een leeninstrument ter beschikking.

 

Op vrijdagmiddag en -avond geeft Martijn de Lange-Duijster (ook dirigent van de brassband en JAM en Jam-Start) koperblaas lessen in De Steiger. Na ongeveer een jaar kun je meedoen met JAM-Start.

 

Voor tarieven van de lessen zie www.meerpaal.nl (cursussen-muziek-lesrooster en tarieven).

 

Muziekles slagwerk

Op woensdagmiddag is het mogelijk in De Steiger slagwerklessen te volgen bij Meerpaal-docente Ciska Terpstra. Na een poosje kun je meedoen bij JAM-Start, JAM of bij de brassband. Dat is afhankelijk van leeftijd en niveau en waarvoor vacatures zijn. 

 

Diploma's Muziek

Gedurende de muziekopleiding bij de Meerpaal kunnen ook de officiele diploma's muziek (A t/m D) worden gehaald. De examens bestaan uit een theorie gedeelte (groepslessen) en praktijk gedeelte (individueel).

 

Muziekproject op de basisscholen in Swifterbant

Dit is een samenwerkingsproject met de Meerpaal. In september komen de docenten koper een kennismakingsles geven in de Steiger voor de groepen 5 of 6 van de basisscholen in Swifterbant. Als vervolg kunnen de leerlingen zich inschrijven voor voor 8 groepslessen in de Steiger na schooltijd. Als afsluiting staan alle leerlingen op het podium bij een concert dat wordt georganiseerd door de vereniging. We doen dit project samen met Fanfare Maris Sonores uit Biddinghuizen en ook Harmonie Eendracht doet regelmatig mee.

 

Inschrijven muzieklessen

Denkt u of uw kind erover om een instrument te leren bespelen bij Amor Musae? Het is mogelijk een gratis proefles te krijgen. Amor Musae zorgt voor een passend instrument. Ook geldt dan het kortingstarief voor de lessen in de Steiger van docenten van de Meerpaal.     

Heeft u nog vragen over de muzieklessen?  Bel dan de jeugdcoördinator van Amor Musae:

A. van Gennep (0321 321393/06 28743572)

 

 

 

Martijn de Lange-Duijster

 

Docent koperblazen en tevens dirigent van de brassband, JAM en JAM-Start

 

Koperen blaasinstrumenten: het zijn er vele! trompet, bugel, cornet, trombone, hoorn, bariton en bas (tuba). Docent Martijn de Lange-Duijster verzorgt lessen op al deze instrumenten. Toonvorming, ritmegevoel, intonatie, articulatie, technische vaardigheden en gehoortraining. Spelenderwijs maakt de docent je hierin vaardig.

 

 

Ciska Terpstra

 

Docent slagwerk

 

Na Cum Laude te zijn afgestudeerd aan de Messiaen Academie werkt ze als remplacant bij verschillende orkesten en bands. Zoals bij voorbeeld het Gelders Orkest wat een klassiek symfonie orkest is, maar ook bij rockbands of slagwerkgroepen zoals Het Taiwanese Ensemble, waarmee zij door heel Nederland tourde. Ciska geeft les op alle slagwerkinstrumenten, zowel ritmisch (trommel) als melodisch (xylofoon, marimba).

 

 

 oor é

 

 

Uitreiking van het diplomaij

 

Met het diploma A  kun je in de regel meespelen bij JAM na overleg met dirigent en bestuur.

 

Met het dipoma B kun je in de regel meespelen bij de meeste blaasorkesten zoals de brassband van Amor Musae na overleg met dirigent en bestuur.

Met het diploma D op zak kun je zelfs toelatings examen doen

 meeste amateurorkesten (Harmonie Fanfare Brassband Malletband) goed meedoen.

Met het diploma D op zak kun je zelfs toelatingsexamen doen voor het conservatorium.

 

 

Vind ons op:

 

Amor Musae Swifterbant 

Amor Musae is een muziekvereniging in Swifterbant bestaande uit een Brassband en een Twirl groep. Amor Musae bestaat al sinds 8 februari 1968. Amor Musae speelt regelmatig op dorps gerichte evenementen

Amor Musae | Swifterbant |

0637453779 (Thom Veen)  Voorzitter 

0634858974 (Nellie Zwep) Twirl

email: info@amormusae-swifterbant.nl