Muziekles Amor Musae voor jong en oud in Swifterbant

 

Muziek maken bij Amor Musae

Om muziek te kunnen maken ondersteunt Amor Musae haar leden, jong en oud, door het gratis ter beschikking stellen van de instrumenten en werkt de vereniging samen met De meerpaal Academie voor muzieklessenJaarlijks houdt Amor Musae in samenwerking met de Meerpaal Academie een scholenproject waarin de leerlingen van de basisscholen kennis maken met muziek.

  

 

Instrumenten in bruikleen

Kom je bij Amor Musae muziek maken dan leent de vereniging het instrument dat je bespeelt gratis aan je uit voor zolang je lid blijft. Uiteraard betreft dit alleen de instrumenten die worden bespeeld in een brassband.

 

Muziekles

Docenten van de Meerpaal Academie geven  wekelijks muziekles in de Steiger in Swifterbant; op woensdag slagwerk en op vrijdag koperblazen. Wanneer je lid bent van Amor Musae krijg je korting op het lesgeld. Kijk voor meer informatie over het lesgeld en de voorwaarden op de website van de Meerpaal : 

https://www.meerpaal.nl/cursus/?zoek=koper

https://www.meerpaal.nl/cursus/?zoek=slagwerk

Gedurende de muziekopleiding bij de Meerpaal Academie kunnen ook de officiële  muziekdiploma's A t/m D worden gehaald.

 

Een gratis proefles kun je aanvragen via het formulier onderaan deze pagina (volgt binnenkort).

 

 Als u iets meer wilt weten over de instrumenten en muzieklessen bij Amor Musae kunt u contact opnemen met A. van Gennep 06 28743572.

 

Scholenproject

Amor Musae, muziekvereniging Maris sonores uit Biddinghuizen, Harmonie Eendracht uit  Dronten en De Meerpaal Academie organiseren jaarlijks het scholenproject. De leerlingen van groep 5 of 6 van de basisscholen worden met de hele klas onder schooltijd uitgenodigd voor een kennismakings-les muziek in de Steiger. Onder begeleiding van docenten van De Meerpaal Academie maken de leerlingen kennis met slagwerk- en koperblaasinstrumenten.

Leerlingen die verder kennis willen maken met een slagwerk- of koperblaasinstrument kunnen zich inschrijven voor 8 groepslessen. Deze lessen worden na schooltijd in de Steiger gegeven. Amor Musae stelt de muziekinstrumenten voor deze cursus gratis beschikbaar aan de leerlingen. Als afsluiting van dit project spelen de leerlingen op een concert dat door de drie verenigingen en De Meerpaal Academie wordt georganiseerd.

 

 

 

Martijn de Lange-Duijster

 

Docent koperblazen en tevens dirigent van de brassband, JAM en JAM-Start

 

Koperen blaasinstrumenten: het zijn er vele! trompet, bugel, cornet, trombone, hoorn, bariton en bas (tuba). Docent Martijn de Lange-Duijster verzorgt lessen op al deze instrumenten. Toonvorming, ritmegevoel, intonatie, articulatie, technische vaardigheden en gehoortraining. Spelenderwijs maakt de docent je hierin vaardig.

 

 

Ciska Terpstra

 

Docent slagwerk

 

Na Cum Laude te zijn afgestudeerd aan de Messiaen Academie werkt ze als remplacant bij verschillende orkesten en bands. Zoals bij voorbeeld het Gelders Orkest wat een klassiek symfonie orkest is, maar ook bij rockbands of slagwerkgroepen zoals Het Taiwanese Ensemble, waarmee zij door heel Nederland tourde. Ciska geeft les op alle slagwerkinstrumenten, zowel ritmisch (trommel) als melodisch (xylofoon, marimba).

 

 

 oor é

 

 

Uitreiking van het diplomaij

 

Met het diploma A  kun je in de regel meespelen bij JAM na overleg met dirigent en bestuur.

 

Met het dipoma B kun je in de regel meespelen bij de meeste blaasorkesten zoals de brassband van Amor Musae na overleg met dirigent en bestuur.

Met het diploma D op zak kun je zelfs toelatings examen doen

 meeste amateurorkesten (Harmonie Fanfare Brassband Malletband) goed meedoen.

Met het diploma D op zak kun je zelfs toelatingsexamen doen voor het conservatorium.

 

 

Vind ons op:

 

Amor Musae Swifterbant 

Amor Musae is een muziekvereniging in Swifterbant bestaande uit een Brassband en een Twirl groep. Amor Musae bestaat al sinds 8 februari 1968. Amor Musae speelt regelmatig op dorps gerichte evenementen

Amor Musae | Swifterbant |

0637453779 (Thom Veen)  Voorzitter 

0634858974 (Nellie Zwep) Twirl

email: info@amormusae-swifterbant.nl