Twirlsters


 

De twirlsters / majorettes van Amor Musae bestaan uit 15 enthousiaste meiden van klein tot groot. Er zijn  verschillende groepen, ingedeeld naar niveau en leeftijd. We doen mee aan verschillende wedstrijden met dit jaar als hoogtepunt de Nederlandse kampioenschappen.

 

Wat is twirling?

Twirling is een combinatie van draaien met de baton (dit noemen we twirlen), dans en ballet. Twirling is echt een teamsport voor elke leeftijd.  Tijdens de trainingen leer je shows op hedendaagse muziek. Met deze shows doen we mee aan de wedstrijden. Je kunt je voor deze wedstrijden inschrijven als groep maar ook als duo of solist. Dit jaar behaalden onze twirlsters weer mooie prijzen.

Wat is Majorette?

Onder majorette verstaan we het op straat lopen op de maat van de marcherende muziek. Tijdens speciale gelegenheden zoals de Sinterklaasintocht en Koningsdag lopen we nog wel op straat.

Trainingen
Alle trainingen vinden plaats op maandag in de sportzaal van de Steiger te Swifterbant. Onze trainster was 15 jaar lang Dinja Uil-van de kroft. Sinds maart 2016 neemt  Sjera Dijkstra de baton van haar over.

Training van de minirettes: maandag 17.15 tot 18.30 uur
Training van de Solisten en Duo's 18.30 tot 19.30 uur
Training van de majorettes: maandag 19.30 tot 20.30 uur

Optredens en activiteiten
Hoewel het programma van jaar tot jaar verandert hebben wij een aantal terugkerende optredens en activiteiten.

• Jaarlijkse uitvoering
• Koningsdag
• Donateursactie
• Avondvierdaagse
• Sinterklaasintocht

Naast bovengenoemde vaste optredens doen we dit jaar mee met de volgende wedstrijden:

 Lid worden?
Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom gerust een keer langs.