60 jaar Swifterbant in beeld en muziek

Muziekvereniging Amor Musae en stichting Historisch Dronten houden op vrijdag 29 september een gezamenlijke avond in het kader van het 60-jarig bestaan van Swifterbant in de Hoeksteen. Aan de hand van oude foto’s en filmpjes maken Amor Musae en Historisch Dronten een muzikaal tochtje van 60 jaar met verhalen uit de beginjaren en stil staan bij 60 jaar Swifterbant.

 

Op 20 november 1963 betrok het uit Kampen komende gezin De Valk de eerste stenen woning van Swifterbant. De familie kwam te wonen op nummer 53. Winkels waren er toen nog niet. Swifterbant bestond vooral uit een kale vlakte.  Vijf jaar later op 8 februari 1968 werd de Algemene Muziekvereniging Amor Musae opgericht en bestaat dus al 55 jaar.  De vereniging is nog steeds actief in Swifterbant en zij mag deze avond omlijsten met passende muziek uit de 60-er en 70-er jaren. Enkele muzikanten van het eerste uur spelen nog steeds of weer mee bij de brassband. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit de brassband, het jeugdorkest, de startgroep en een leerlingengroep. Na de pauze zal de jeugd een gedeelte van het programma voor hun rekening nemen. De toelichting bij de foto’s en filmpjes van 60 jaar Swifterbant zal worden gegeven door de heer Frits Schmidt van Stichting Historisch Dronten. Tijdens de muziek van Amor Musae zal een presentatie worden getoond over de geschiedenis van de 55 jarige vereniging.

 

Dit evenement start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en de toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten in de foyer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0