Brassband


© ByWilco 2020

BRASSBAND

  1. Brassband
  2. Jeugdorkest
  3. Muziek maken bij Amor Musae
  4. Dirigent
  5. Instrumenten in bruikleen
  6. Muziekles
  7. Scholenproject

Behalve de brassband heeft Amor Musae het jeugdorkest JAM en een startersgroep. 

 

1. Brassband

 

Het orkest van Amor Musae is een brassband bestaande uit koperblazers die worden gecompleteerd door een slagwerksectie. In de brassband worden de koperblaasinstrumenten cornet, bugel, althoorn, bariton, euphonium, trombone en tuba bespeeld. In de slagwerksectie worden drumstel, pauken, xylofoon en/ of marimba en percussie instrumenten bespeeld.

 

De brassband bestaat momenteel uit 27 leden. Tijdens de repetities heerst een gemoedelijke sfeer maar toch wordt er serieus gestudeerd.

Het muziekrepertoire is heel afwisselend. Er staan klassieke stukken maar ook popmuziek en koralen op het programma.

 

Optredens

Er zijn per jaar heel wat optredens. Dit kan een concert in een kerk zijn maar ook een festival met andere bands of een openluchtconcert. 

In Swifterbant verleent de brassband haar medewerking aan diverse activiteiten. De brassband van  Amor Musae geeft geen marcherende optredens.  

 

Hoewel het programma van jaar tot jaar verandert hebben wij een aantal terugkerende optredens:

• Nieuwjaarsconcert in januari

•Jaarlijkse uitvoering in maart

• Koningsdag 

• Dodenherdenking 

• Night of the Brass: juni concert

• Pietenband 

 

 

In de agenda staan de geplande optredens vermeld.

 

 

Repetities

De brassband repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45.   Kom gerust eens kijken.

 

2. Jeugdorkest 

  

JAM (Jong Amor Musae) is het jeugdorkest van de brassband van Amor Musae.  Op dit moment bestaat JAM uit 1 slagwerker en 14  blazers in de leeftijd van ongeveer 10 t/m 18 jaar. De meeste van hen volgen ook een muziekopleiding.  Dat wil zeggen dat ze eens per week muziekles hebben in de Steiger. Een aantal van hen speelt al mee bij de brassband en ter ondersteuning doen ze mee bij JAM. Tijdens de repetities worden vierstemmige muziekstukken ingestudeerd. Ook volwassen starters die zich jeugdig voelen kunnen meedoen. JAM treedt ook zelfstandig op.

 

Instrumenten

Welke instrumenten worden er bespeeld bij JAM? Bij JAM kunnen dezelfde instrumenten worden bespeeld als bij de brassband. Dit zijn cornet, bugel, althoorn, bariton, euphonium, trombone en tuba.

Vervolgens kunnen er ook slagwerkinstrumen bij. Dit zijn een drumstel, pauken, xylofoon/ marimba en percussie-instrumenten. 

 

Startgroep

Sinds vorig jaar is er ook een leerlingengroep. Zij hebben één tot twee jaar muziekles en kunnen samen al leuke muziekstukjes spelen. Af en toe spelen ze ook samen met de gevorderde muzikanten van JAM.

 

3. Muziek maken bij Amor Musae

Om muziek te kunnen maken ondersteunt Amor Musae haar leden, jong en oud, door het gratis ter beschikking stellen van de instrumenten en werkt de vereniging samen met De meerpaal Academie voor muzieklessenJaarlijks houdt Amor Musae in samenwerking met de Meerpaal Academie een scholenproject waarin de leerlingen van de basisscholen kennis maken met muziek.

  

4. Dirigent

De orkesten van Amor Musae staan onder leiding van Martijn de Lange-Duister. Hij begon zijn carrière op twaalfjarige leeftijd bij Amor Musae in Swifterbant op cornet. Aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht volde hij zijn opleiding tot Bachelor of Music met trompet als hoofdvak. Momenteel geeft Martijn les en leidt hij de jeugdorkesten van zes muziekverenigingen. Sinds september 2013 is hij dirigent bij Amor Musae.

 

5. Instrumenten in bruikleen

Kom je bij Amor Musae muziek maken dan leent de vereniging het instrument dat je bespeelt gratis aan je uit voor zolang je lid blijft. Uiteraard betreft dit alleen de instrumenten die worden bespeeld in een brassband.

 

Muziekles

Docenten van de Meerpaal Academie geven  wekelijks muziekles in de Steiger in Swifterbant; op woensdag slagwerk en op vrijdag koperblazen. Wanneer je lid bent van Amor Musae krijg je korting op het lesgeld. Kijk voor meer informatie over het lesgeld en de voorwaarden op de website van de Meerpaal : 

https://www.meerpaal.nl/cursus/?zoek=koper

https://www.meerpaal.nl/cursus/?zoek=slagwerk

Gedurende de muziekopleiding bij de Meerpaal Academie kunnen ook de officiële  muziekdiploma's A t/m D worden gehaald.

 

Een gratis proefles kun je aanvragen via het formulier onderaan deze pagina (volgt binnenkort).

 

Verdere informatie vindt u onder de knop:  Muziekles

 

6. Scholenproject

Amor Musae, muziekvereniging Maris sonores uit Biddinghuizen, Harmonie Eendracht uit  Dronten en De Meerpaal Academie organiseren jaarlijks het scholenproject. De leerlingen van groep 5 of 6 van de basisscholen worden met de hele klas onder schooltijd uitgenodigd voor een kennismakings-les muziek in de Steiger. Onder begeleiding van docenten van De Meerpaal Academie maken de leerlingen kennis met slagwerk- en koperblaasinstrumenten.

Leerlingen die verder kennis willen maken met een slagwerk- of koperblaasinstrument kunnen zich inschrijven voor 8 groepslessen. Deze lessen worden na schooltijd in de Steiger gegeven. Amor Musae stelt de muziekinstrumenten voor deze cursus gratis beschikbaar aan de leerlingen. Als afsluiting van dit project spelen de leerlingen op een concert dat door de drie verenigingen en De Meerpaal Academie wordt georganiseerd.

 

 

Vind ons op:

 

Amor Musae Swifterbant 

Amor Musae is een muziekvereniging in Swifterbant bestaande uit een Brassband en een Twirl groep. Amor Musae bestaat al sinds 8 februari 1968. Amor Musae speelt regelmatig op dorps gerichte evenementen

Amor Musae | Swifterbant |

0637453779 (Thom Veen)  Voorzitter 

0634858974 (Nellie Zwep) Twirl

email: info@amormusae-swifterbant.nl