Brassband


© ByWilco 2020

 DE BRASSBAND

Onze brassband bestaat momenteel uit 25 leden. Tijdens de repetities heerst een gemoedelijke sfeer maar toch wordt er serieus gestudeerd. Het muziekrepertoire is heel afwisselend. Er worden klassieke stukken, koralen maar ook film- of popmuziek gespeeld.

 

 Wat is een brassband ?  

De brassband komt oorspronkelijk uit Engeland. Samen met harmonie en fanfare vormt het het trio  "harmonie, fanfare en brassband", ook wel genoemd hafabra. Dit zijn allen blaasorkesten maar met een verschillende instrumentale bezetting . Een brassband bestaat echter alleen uit koperblazers, 

en anders dan de twee andere orkesten gebruikt de brassband geen trompetten maar cornetten. De cornet ziet eruit als een kleinere versie van de trompet, maar heeft een rondere, zachtere klank. De 

andere blaasinstrumenten in de brassband zijn: een bugel, althoorns, baritons, euphoniums, trombones  en tuba's. Het geheel wordt gecompleteerd door de slagwerksectie: meestal één drummer, één paukenist en één voor xylofoon/bassdrum/klokkenspel. 

 

Repetities

De Brassbandafdeling bestaat uit: de jeugd muzikanten (JAM d.w.z. Jong Amor Musae) en de 

gevorderde muzikanten (brassband). Alle repetities vinden plaats op dinsdagavond in de het dorpshuis de Steiger, te Swifterbant. Alle groepen staan onder leiding van Martijn de lange Duijster.

 

Startgroep (leerlingen):      18.15 tot 18.50 uur

JAM (Jong Amor Musae):  18.50 tot 19.30 uur 

Brassband (alle leeftijden) 19.45 tot 21.45 uur

 

 

 

Optredens

Er zijn per jaar heel wat optredens. Dit kan een concert in een kerk zijn maar ook een festival met andere bands of een openluchtconcert. 

In Swifterbant verleent de brassband haar medewerking aandiverse activiteiten. De brassband van 

Amor Musae geeft geen marcherende optredens.  

 

Hoewel het programma vanjaar tot jaar verandert hebben wij een aantal terugkerende optredens:

• Nieuwjaarsconcert in janari

•Jaarlijkse uitvoering in maart

• Koningsdag 

• Dodenherdenking 

• Night of the Brass: juni concert

• Pietenband 

 

In de agenda staan de geplande optredens vermeld.

  

Lid worden

Mensen die een instrument bespelen dat past in de brassband worden van harte uitgenodigd mee te 

doen. Op dit moment zijn er vacatures voor cornettisten, een bassist en een paukenist/ melodisch 

slagwerker. Maar ook voor de andere instrumenten kunnen we altijd wel muzikanten gebruiken. Als u een instrument wilt leren bespelen kan dit. 

 

Muziekles

De lessen koperblazen en slagwerk worden gegeven in Swifterbant door een docent van Meerpaal CKV, het Centrum voor Kunstzinnige Vorming in Dronten. De lessen worden gegeven in Swifterbant. Door je via de muziekvereniging in te schrijven voor de lessen krijg je flinke korting op het lesgeld. Het 

instrument wordt door Amor Musae in bruikleen gegeven.

Ook verzorgt Amor Musae  samen met de Meerpaal Academie jaarlijks het "scholenproject".  Dit project omvat een introductie les en 8 groepslessen voor leerlingen van groep 5/6 van de basisschollen in Swifterbant.

 


Vind ons op:

 

Amor Musae Swifterbant 

Amor Musae is een muziekvereniging in Swifterbant bestaande uit een Brassband en een Twirl groep. Amor Musae bestaat al sinds 8 februari 1968. Amor Musae speelt regelmatig op dorps gerichte evenementen

Amor Musae | Swifterbant |

0637453779 (Thom Veen)  Voorzitter 

0634858974 (Nellie Zwep) Twirl

email: info@amormusae-swifterbant.nl