Scholenproject


Amor Musae uit Swifterbant, muziekvereniging Maris Sonores uit Biddinghuizen, harmonie Eendracht uit Dronten en De Meerpaal Academie organiseren jaarlijks in samenwerking met de plaatselijke scholen het scholenproject. De leerlingen van groep 5 of 6 van de basisscholen worden met de hele klas onder schooltijd uitgenodigd voor een  muziekles in hun eigen woonplaats. Onder begeleiding van docenten van De Meerpaal Academie mogen de leerlingen slagwerk- en koperblaasinstrumenten uitproberen.

 

De kinderen die verder kennis willen maken met een slagwerk- of koperblaasinstrument kunnen zich inschrijven voor 8 groepslessen. Deze lessen worden na schooltijd gegeven in hun eigen woonplaats. Voor de Swifterbantse kinderen stelt Amor Musae de muziekinstrumenten voor deze cursus gratis beschikbaar.

Als afsluiting van dit project geven de kinderen samen met de jeugdorkesten van Amor Musae, Maris Sonores en Eendracht een concert. 

 

Als de kinderen hierna verder willen gaan met het bespelen van het instrument kunnen ze lid worden van Amor Musae waardoor ze korting krijgen op muziekles en het instrument in bruikleen krijgen. Na een tijdje kunnen ze meespelen bij JAM-Start.