Doe mee met het scholenproject

Start scholenproject 2023: Uitproberen instrumenten
Start scholenproject 2023: Uitproberen instrumenten

Vrijdag 15 september 2023 was de start van het scholenproject. De drie scholen van Swifterbant mochten met een groep (5 of 6) naar de Steiger komen waar ze een introductie les kregen in koperblazen en slagwerk. De lessen werden gegeven door de Meerpaal docenten Martijn de Lange-Duijster en Ciska Terpsta.

 

De meeste kinderen kregen al geluid uit de cornetten, baritons en trombones. Het slaan op een snaredrum en spelen op een xylofoon ging ook best. Bij het koperblazen speelde ook een orkestje van Amor Musae waar al kinderen aan mee deden die vorig jaar zijn begonnen met muziekles en nu al in de beginnersgroep van het jeugdorkest spelen.

Martijn (ook dirigent van Amor Musae) vertelde dat het best makkelijk is om te dirigeren en vroeg wie van de kinderen dat ook eens zou willen doen. Met veel bravoure lieten ze het orkest lekker vlug, super langzaam, heel zacht en keihard spelen. Soms vergaten ze af te slaan en moesten de muzikanten hun laatste noot heel lang doorspelen.

Het was erg leuk en er werd veel gelachen.

Na afloop kregen alle kinderen een brief waarmee ze zich kunnen aanmelden voor 8 groepslessen na schooltijd in de Steiger voor € 30,-. Er zijn al een paar aanmeldingen binnen maar er kunnen er zeker nog wat bij. Aanmelden kan t/m 22 september. Want wie wil er nou niet op een muziekinstrument kunnen spelen en meedoen in het jeugdorkest? 

Klik hier voor meer informatie over het scholenproject. Heb je vragen? Stel ze via info@amormusae-swifterbant.nl 

Reactie schrijven

Commentaren: 0