AMOR MUSAE BESTAAT 50 JAAR

 Groepsfoto, gemaakt bij het 50-jarig bestaan.

Amor Musae is op 8 februari 1968 opgericht. Dus in dit jaar 2018 vieren wij ons 50-jarig bestaan. Hier kunt u lezen welke activiteiten we gedurende het hele jaar organiseren om ons jubileum te vieren!

De activiteiten die zijn geweest en de eerstvolgende activiteiten kunt u hier bekijken. 

Ook op Koningsdag 2018 zal Amor Musae weer acte de presence geven. Traditiegetrouw zal de brassband een aubade geven bij het hijsen van de vlag en zal het Wilhelmus worden gespeeld. Wegens ons jubileum zal de hele vereniging aanwezig zijn en zullen zij na de aubade een optreden geven in het centrum van Swifterbant.

 

- 9.30 uur   Reveille en Wilhelmus op De Greente

- 10.00 uur Amor Musae begeleidt optocht met versierde fietsen

- 11.00 tot 12.00 Muzikaal optreden Amor Musae in Centrum

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

 

 

AMOR MUSAE HOUDT OPEN PODIUMDAG OP 16 JUNI

 

Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan organiseert Amor Musae het hele jaar door extra activiteiten in Swifterbant. Op zaterdag 16 juni is de vereniging aanwezig op het schoolplein van de Branding. De brassband, JAM (Jeugdbrassband), malletband, StaMb (Starters malletband) en twirlsters geven demonstraties. Ook is er gelegenheid voor andere amateurmuzikanten, zangers, bands of koren om een optreden te geven. Bespeel je een instrument, kun je zingen, speel je in een band en wil je je laten zien en horen meld je dan bij ons aan en doe mee. Zowel beginnende als gevorderde spelers/zangers zijn welkom. In overleg maken we een planning zodat iedereen aan bod komt. Kosten worden niet vergoed maar de deelnemers krijgen gratis koffie/thee of fris. Amor Musae hoopt vele muziekcollega’s te ontmoeten en er samen een gezellig muziekfeest van te maken.

 

Graag voor 26 mei aanmelden bij: am50jaar@gmail.com onder vermelding van naam, soort optreden en telefoonnummer. Voor nadere info bel: 06 28743572

 JUBILEUMFEEST AMOR MUSAE IN DE HOEKSTEEN WAS TOP

 

De jaarlijkse uitvoering van muziekvereniging Amor Musae stond afgelopen zaterdag geheel in het teken van haar 50-jarig jubileum. ’s Middags waren er heel wat oud-leden naar reünie in De Hoeksteen gekomen om samen met hun vroegere clubgenoten feest te vieren. Er werden vele herinneringen opgehaald o.a. aan de hand van fotoboeken en een diapresentatie van foto’s door de jaren heen. De brassband repeteerde een uurtje onder leiding van hun vroegere dirigent Chris te Hennepe samen met oud muzikanten. ’s Avonds vond de vijftigste jaaruitvoering plaats voor een bomvolle mooi versierde zaal met optredens door de malletband, de brassband, de twirlsters en de jeugdmuzikanten  van StaMb (malletband) en JAM (Brassband). Het reünie-orkest mocht het stuk dat ze in de middag hadden gerepeteerd ook uitvoeren. Zowel de muziek- als de twirl prestaties vielen in zeer goede aarde bij het publiek en werden dan ook beloond met een daverend applaus.  Bij de brassband werden 2 heren gehuldigd wegens  het feit dat ze al zo veel jaren lid zijn van een muziekvereniging. Kees Spronk  is al 50 jaar muzikant en Henk Brouwer (één van de oprichters van Amor Musae) zelfs al 65 jaar waarvan 50 jaar bij Amor Musae. De twirlsters Melissa Zwep en Ilse de Vries werden in het zonnetje gezet omdat ze al 10 jaar lid zijn.                                                                                                                                    Tot slot kon iedereen los gaan bij de band De Vliegende Hertjes.                                                                                                                                    Amor Musae kan terug kijken op een heel mooi verjaardagsfeest. 

 

UITVOERING AMOR MUSAE OP 17 MAART IN DE HOEKSTEEN "AMOR MUSAE VIERT FEEST”

Muziekvereniging Amor Musae geeft op 17 maart haar 50e jaaruitvoering. Dat is natuurlijk reden voor een feestje. De jaarlijkse uitvoering is daarom uitgebreid met ’s middags een reünie voor oud-leden en een reünie-orkest. Na de uitvoering kunnen alle aanwezigen nog verder feesten met live muziek door de band “De Vliegende Hertjes”.

 

Tijdens de reünie vanaf half vier kunnen leden en oud-leden elkaar ontmoeten tijdens een hapje en een drankje. Van drie tot vier uur repeteert het reünieorkest onder leiding van Chris te Hennepe, één van de oud-dirigenten van de brassband. Na de gezamenlijke maaltijd zullen alle drie de afdelingen het publiek een feestelijk programma voorschotelen.

 

De malletband en StaMb (Starters Malletband) spelen deze avond verschillende feestnummers. De malletband zal onder andere een nummer van Martin Garrix laten horen, waarbij verschillende instrumenten worden gebruikt. StaMb laat zich horen et onder andere het lied "Ik ben vandaag zo vrolijk" van Herman van Veen. Ze maken er een echt feestje van. Ze maken er een echt feestje van. De malletband staat onder leiding van Ciska Terpstra.

 

 

De brassband speelt onder andere Concerto d’Amore een stuk van Jacob de Haan. Een heel toepasselijke titel want Amor Musae betekent: liefde voor muziek. De Startgroep en het jeugdorkest van de brassband (JAM) treden samen op en gaan helemaal los in o.a. het bekende lied My Way want zij vieren feest op hun eigen manier. Zowel de brassband als JAM staan onder leiding van Martijn de Lange Duijster. In aansluiting op het optreden van de brassband speelt het reünie orkest Friends for Life o.l.v. Chris te Hennepe.

 

Ook de twirlsters gaan dit jaar helemaal uit hun dak want 50 jaar Amor Musae is niet niks!

Tijdens de trainingen op maandag is hard geoefend maar ook veel gelachen en zijn er veel nieuwe “routines” geleerd. Met heel veel vrolijke maar ook toepasselijke muziek zo als Happy Birthday van Katy Perry gaan ze er een feestje van maken! “Laat de vrolijk heksjes en ballonnen om je heen vliegen! Heel veel kijkplezier!” aldus instructrice Sjera Dijkstra.

 

Direct aansluitend aan de uitvoering (rond 21.45 uur) kan de hele vereniging en het publiek genieten van de band “De Vliegende Hertjes”. In deze band kunnen we Ciska Terpatra, de dirigente van de malletband weer in een heel andere rol zien. Zij bespeelt hierin namelijk de basgitaar. De band speelt deze avond op akoestische gitaren en brengt muziek van de jaren 60 (Abba enz.) tot nu.

De avond begint om 19.30 uur. De toegang voor de uitvoering met aansluitend de afterparty met band de Vliegende Hertjes is gratis.

In de pauze wordt een verloting gehouden. 

OPWARMERTJE IN HET WINKELCENTRUM

Op zaterdag 3 februari was onze eerste jubileumactiviteit. Van ongeveer  11.00 tot 12.00 uur gaven de malletband, de brassband en de twirlsters een optreden in het winkelcentrum op het terras van De Meiden.

Gelukkig hielden we het droog en het was erg gezellig. Bij De Meiden kunt u ook terecht voor warme chocolademelk, koffie, broodjes en friet.

(Dit optreden is gesponsord door De Meiden)