JUBILEUM AMOR MUSAE 50 JAAR

 Groepsfoto, gemaakt bij het 50-jarig bestaan.

Amor Musae is op 8 februari 1968 opgericht. Dus in het jaar 2018 vierden wij ons 50-jarig bestaan. Hier kunt u lezen welke activiteiten we gedurende het hele jaar hebben georganiseerd om ons jubileum te vieren!

MUZIKALE AFSLUITING JUBILEUMJAAR AMOR MUSAE

CONCERT AMOR MUSAE MET POPKOOR UNLIMITED SOUND

Op zaterdag 24 november geven de brassband en malletband van Amor Musae Swifterbant samen een concert in De Hoeksteen te Swifterbant in samenwerking met popkoor Unlimited Sound uit Dronten. Dit is de laatste activiteit in het kader van het 50-jarig bestaan van de muziekvereniging.

Tijdens dit concert “Amor Unlimited” brengen malletband, brassband en koor u in een vrolijke stemming. Op het programma staan veelal bekende liedjes, soms in verrassende bewerkingen. Zo brengt heeft de malletband een mooi programma samengesteld dat zij uitvoeren o.l.v. hun dirigent Ciska Terpstra. De brassband o.l.v. Martijn de Lange-Duijster heeft onder andere “Lazy Tompeter” op de lessenaar staan. Dit is een solo die gespeeld wordt door cornettist Jaap Prinsen. Het spetterende popkoor Unlimited Sound o.l.v. Chantal Kleijheeg-Heemskerk zorgt voor de vocale omlijsting met bekende liedjes zoals Listen to the Music, This is the Life en Skyfall. Het belooft een prachtige avond te worden met mooie muziek.

Het concert is gratis maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. Aanvang om 20.00 uur en de zaal is om 19.40 uur open.

 

DINNERSHOW AMOR MUSAE SMAAKVOLLE HAPPENING

 

Op vrijdagavond 12 oktober vond de Dinnershow van Amor Musae plaats in De Hoeksteen. Terwijl de gasten dineerden brachten de muzikanten van Amor Musae een concert. De grote kerkzaal was omgetoverd tot een groot restaurant en er waren bijna honderd gasten die een kaartje hadden gekocht voor deze bijzondere avond, georganiseerd wegens het 50-jarig bestaan van de vereniging. De prijs kon laag worden gehouden dankzij een donatie van Rabobank Flevoland.

 

Tijdens de maaltijd speelden de malletband en StaMb (starters malletband) en de brassband en JAM( Jong Amor Musae) muziekstukken van allerlei soort. Maar er was niet alleen eten en muziek. De kok Felix (Paul Crijns) gaf toelichting op de gerechten die hij met veel liefde had bereid. Al zwaaiend met de pollepel bracht hij met grappen en grollen de gasten aan het lachen. Hij dacht ook wel de brassband te kunnen dirigeren maar het stuk klonk toch heel anders dan met de echte dirigent. Het keukenpersoneel (twirlsters) onder leiding van de keukenchef (Nellie Zwep) moesten heel hard werken om iedereen van soep en drankjes te voorzien. Het warm en koud buffet (Breet Party Service) vond gretig aftrek en als laatste verrassing kwamen de kok en de keukenchef nog met de ijskar binnen.

 

Na het laatste muziekstuk kon de vereniging een staande ovatie in ontvangst nemen. Al met al kan Amor Musae terug kijken op een zeer geslaagde avond. 

DINNERCONCERT AMOR MUSAE MOGELIJK MET STEUN VAN RABOBANK FLEVOLAND

 

Om het Dinnerconcert op 12 oktober in De Hoeksteen goed te organiseren heeft Amor Musae een mooi bedrag van het Coöperatiefonds van Rabobank Flevoland ontvangen.

 

De donatie is toegekend omdat het Amor Musae  Dinnerconcert prima past in het thema van het Coöperatiefonds: Verbinding, Food en Duurzaamheid.

 

Dorpsgenoten kunnen die avond met elkaar genieten van een leuk concert tijdens het nuttigen van een heerlijke viergangenmaaltijd. De voorgerechten en drankjes worden aan tafel geserveerd door de twirl afdeling. Als hoofdgerecht staat een uitgebreid dinerbuffet van Breet Partyservice klaar waar de gasten zelf van kunnen kiezen. Breet werkt met lokale verse gezonde producten. Boerderijwinkel Smit Swifterbant levert dagverse groenten voor de soep.

 

De muzikanten van Amor Musae zorgen voor de muzikale omlijsting. De brassband en JAM staan onder leiding van Martijn de Lange-Duijster en de Malletband en StaMb worden gedirigeerd door Ciska Terpstra.

 

Een deskundige kok zal toelichting geven over de gerechten en de muziek.

 

Het diner begint om 19.00 uur maar vanaf 18.40 uur is de foyer al open. De kaarten voor de hele avond inclusief diner en drankjes kosten slechts € 19,50 pp (kinderen t/m 12 jaar € 10,00 pp).

 

De kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te verkrijgen van 17 september t/m 5 oktober bij

Alice Winters, Noordsingel 43 op maandag t/m vrijdag tussen 8 en 18 uur.

Of bestel de kaarten via een mail naar am50jaar@gmail.com

onder vermelding van het aantal kaarten volw./kind t/m 12 jaar

En maak het bedrag over naar Amor Musae: Rabobank IBAN: NL61RABO0348137001

onder vermelding van Amor Musae Dinnershow.

Leden van de Rabobank krijgen op vertoon van de mail van de Rabobank € 2,50 korting voor max. 2 kaarten per lid.


Tijdens het julifeest op 7 juli verraste Amor Musae de bezoekers van de braderie met een flashmob.

Dit was de laatste activiteit van dit seizoen. Op naar de Dinnershow op 12 oktober.

De Open Podium Dag op 16 juni op het schoolplein van De Branding was heel gezellig. We hadden al weer geluk met het weer. Niet te warm, af en toe bewolkt en ook regelmatig een zonnetje. De malletband kon met StaMb op het ronde podium hun programma spelen. En de twirlsters Anne Derks, Joscely van de Wiel en Melissa Zwep gaven een prachtige solo. De Blauwbaarden zongen ook op het podium en brachten met hun leuke piratenliedjes een gezellige sfeer op het schoolplein. De brassband speelde o.l.v. de vervangende dirigent Catharina Keekstra en dat ging ook prima. JAM werd gedirigeerd door Freek Baars. In het begin was er nog niet veel publiek maar dat werd gelukkig steeds meer naarmate de middag vorderde. Al met al weer een leuke middag ook met dank aan de Branding.

 

 

OPEN PODIUM DAG AMOR MUSAE IS FLEVOLANDS FEESTJE

 

Wegens haar 50 jarig bestaan organiseert muziekvereniging Amor Musae uit Swifterbant iedere maand van dit jaar een extra activiteit. Op zaterdag 16 juni houdt zij een Open Podium Dag op het schoolplein van De Branding. Het programma begint al aardig vorm te krijgen. De malletband van Amor Musae mag om twaalf uur het spits afbijten. Zij maken niet alleen gebruik van ongestemd slagwerk zoals snaredrums en grote trom maar ook van melodie-instrumenten zoals marimba en xylofoon. Rond één uur zullen de twirlsters Anne Derks, Joscely van de Wiel en Melissa Zwep hun solo routine laten zien. Twirlen is een combinatie van dansen en turnen terwijl draaiende (twirling) bewegingen worden gemaakt met de baton. De twirlsters van Amor Musae doen mee aan regionale wedstrijden en hebben al veel prijzen gewonnen. Joscely heeft zelfs al zoveel punten dat ze een goede kans heeft om mee te mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap. Vanaf twee uur zingt piratenkoor De Blauwbaarden uit Biddinghuizen bekende en meer onbekende liederen. Als de piraten even van een drankje genieten zal de brassband van Amor Musae met hun koperen blaasinstrumenten inspelen op het programma van de Blauwbaarden met nummers zoals bij voorbeeld de muziek van de film Pirates of the Caribbean. Ten slotte komt rond vier uur  het jeugdorkest van AMVZ Zeewolde met een spetterend programma.  De brassband zal samen met JAM (Jong Amor Musae) deze dag afsluiten. Al met al een mooi programma. Voor deze activiteit is vergunning verleend door de gemeente Dronten. Publiek is zeer welkom en de toegang is gratis.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het rijdend concert op 26 mei was heel geslaagd. Met twee trekkers en wagens reden we door het hele dorp. We speelden soms al rijdend en op diverse pleinen gaven we een miniconcert. Op De Kruisboog werden we voorzien van heerlijke koffie en in De Duykeldam mochten we onze lunch nuttigen. Al met al een prachtige dag met schitterend weer.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook op Koningsdag 2018 heeft Amor Musae weer acte de presence gegeven. Traditiegetrouw gaf de brassband een aubade bij het hijsen van de vlag en werd het Wilhelmus gespeeld. Wegens ons jubileum was de hele vereniging aanwezig. Na het officiële gedeelte begeleidde de brassband en majorettes de optocht van versierde fietsen. Tot slot gaven de malletband en de brassband een optreden in het centrum van Swifterbant.

______________________________________________________________________________________

 

 JUBILEUMFEEST AMOR MUSAE IN DE HOEKSTEEN WAS TOP

 

De jaarlijkse uitvoering van muziekvereniging Amor Musae stond afgelopen zaterdag geheel in het teken van haar 50-jarig jubileum. ’s Middags waren er heel wat oud-leden naar reünie in De Hoeksteen gekomen om samen met hun vroegere clubgenoten feest te vieren. Er werden vele herinneringen opgehaald o.a. aan de hand van fotoboeken en een diapresentatie van foto’s door de jaren heen. De brassband repeteerde een uurtje onder leiding van hun vroegere dirigent Chris te Hennepe samen met oud muzikanten. ’s Avonds vond de vijftigste jaaruitvoering plaats voor een bomvolle mooi versierde zaal met optredens door de malletband, de brassband, de twirlsters en de jeugdmuzikanten  van StaMb (malletband) en JAM (Brassband). Het reünie-orkest mocht het stuk dat ze in de middag hadden gerepeteerd ook uitvoeren. Zowel de muziek- als de twirl prestaties vielen in zeer goede aarde bij het publiek en werden dan ook beloond met een daverend applaus.  Bij de brassband werden 2 heren gehuldigd wegens  het feit dat ze al zo veel jaren lid zijn van een muziekvereniging. Kees Spronk  is al 50 jaar muzikant en Henk Brouwer (één van de oprichters van Amor Musae) zelfs al 65 jaar waarvan 50 jaar bij Amor Musae. De twirlsters Melissa Zwep en Ilse de Vries werden in het zonnetje gezet omdat ze al 10 jaar lid zijn.                                                                                                                                    Tot slot kon iedereen los gaan bij de band De Vliegende Hertjes.                                                                                                                                    Amor Musae kan terug kijken op een heel mooi verjaardagsfeest. 

 

UITVOERING AMOR MUSAE OP 17 MAART IN DE HOEKSTEEN "AMOR MUSAE VIERT FEEST”

Muziekvereniging Amor Musae geeft op 17 maart haar 50e jaaruitvoering. Dat is natuurlijk reden voor een feestje. De jaarlijkse uitvoering is daarom uitgebreid met ’s middags een reünie voor oud-leden en een reünie-orkest. Na de uitvoering kunnen alle aanwezigen nog verder feesten met live muziek door de band “De Vliegende Hertjes”.

 

Tijdens de reünie vanaf half vier kunnen leden en oud-leden elkaar ontmoeten tijdens een hapje en een drankje. Van drie tot vier uur repeteert het reünieorkest onder leiding van Chris te Hennepe, één van de oud-dirigenten van de brassband. Na de gezamenlijke maaltijd zullen alle drie de afdelingen het publiek een feestelijk programma voorschotelen.

 

De malletband en StaMb (Starters Malletband) spelen deze avond verschillende feestnummers. De malletband zal onder andere een nummer van Martin Garrix laten horen, waarbij verschillende instrumenten worden gebruikt. StaMb laat zich horen et onder andere het lied "Ik ben vandaag zo vrolijk" van Herman van Veen. Ze maken er een echt feestje van. Ze maken er een echt feestje van. De malletband staat onder leiding van Ciska Terpstra.

 

 

De brassband speelt onder andere Concerto d’Amore een stuk van Jacob de Haan. Een heel toepasselijke titel want Amor Musae betekent: liefde voor muziek. De Startgroep en het jeugdorkest van de brassband (JAM) treden samen op en gaan helemaal los in o.a. het bekende lied My Way want zij vieren feest op hun eigen manier. Zowel de brassband als JAM staan onder leiding van Martijn de Lange Duijster. In aansluiting op het optreden van de brassband speelt het reünie orkest Friends for Life o.l.v. Chris te Hennepe.

 

Ook de twirlsters gaan dit jaar helemaal uit hun dak want 50 jaar Amor Musae is niet niks!

Tijdens de trainingen op maandag is hard geoefend maar ook veel gelachen en zijn er veel nieuwe “routines” geleerd. Met heel veel vrolijke maar ook toepasselijke muziek zo als Happy Birthday van Katy Perry gaan ze er een feestje van maken! “Laat de vrolijk heksjes en ballonnen om je heen vliegen! Heel veel kijkplezier!” aldus instructrice Sjera Dijkstra.

 

Direct aansluitend aan de uitvoering (rond 21.45 uur) kan de hele vereniging en het publiek genieten van de band “De Vliegende Hertjes”. In deze band kunnen we Ciska Terpatra, de dirigente van de malletband weer in een heel andere rol zien. Zij bespeelt hierin namelijk de basgitaar. De band speelt deze avond op akoestische gitaren en brengt muziek van de jaren 60 (Abba enz.) tot nu.

De avond begint om 19.30 uur. De toegang voor de uitvoering met aansluitend de afterparty met band de Vliegende Hertjes is gratis.

In de pauze wordt een verloting gehouden. 

OPWARMERTJE IN HET WINKELCENTRUM

Op zaterdag 3 februari was onze eerste jubileumactiviteit. Van ongeveer  11.00 tot 12.00 uur gaven de malletband, de brassband en de twirlsters een optreden in het winkelcentrum op het terras van De Meiden.

Gelukkig hielden we het droog en het was erg gezellig. Bij De Meiden kunt u ook terecht voor warme chocolademelk, koffie, broodjes en friet.

(Dit optreden is gesponsord door De Meiden)

 

Vind ons op:

 

Amor Musae Swifterbant 

Amor Musae is een muziekvereniging in Swifterbant bestaande uit een Brassband en een Twirl groep. Amor Musae bestaat al sinds 8 februari 1968. Amor Musae speelt regelmatig op dorps gerichte evenementen

Amor Musae | Swifterbant |

0637453779 (Thom Veen)  Voorzitter 

0634858974 (Nellie Zwep) Twirl

email: info@amormusae-swifterbant.nl