Jam

 

JAM

JAM (Jong Amor Musae) is het jeugdorkest van de brassband van Amor Musae.  Op dit moment bestaat JAM uit 1 slagwerker en 11 blazers in de leeftijd van ongeveer 7 t/m 14 jaar. Deze jeugdleden volgen allemaal een muziekopleiding.  Dat wil zeggen dat ze eens per week muziekles hebben in de Steiger. Een aantal van hen speelt al mee bij de brassband en ter ondersteuning doen ze mee bij JAM. Tijdens de repetities worden vierstemmige muziekstukken ingestudeerd. Ook volwassen starters die zich jeugdig voelen kunnen meedoen. JAM treedt ook zelfstandig op. Hun dirigent is dezelfde als bij de brassband nl. Martijn de lange Duijster.  

 

Instrumenten

Welke instrumenten worden er bespeeld bij JAM? Bij JAM kunnen dezelfde instrumenten worden bespeeld als bij de brassband. Dit zijn cornet, bugel, althoorn, bariton, euphonium, trombone en tuba.

Vervolgens kunnen er ook slagwerkinstrumen bij. Dit zijn een drumstel, pauken, xylofoon/ marimba en percussie-instrumenten. 

 

 

 

Startgroep

Sinds vorig jaar is er ook een leerlingengroep. Zij hebben één tot twee jaar muziekles en kunnen samen al leuke muziekstukjes spelen. Af en toe spelen ze ook samen met de gevorderde muzikanten van JAM.