· 

UNIEK OPTREDEN BEIERS ORKEST VILSECK MET BRASSBAND AMOR MUSAE

“IN HARMONIE VEREINT” IN SWIFTERBANT

Op dinsdagavond 3 september gaven het Blaasorkest Vilseck en brassband Amor Musae een gezamenlijk concert in de Hoeksteen te Swifterbant.

Musikverein Vilseck komt uit het stadje Vilseck in Zuid Duitsland/Beieren. De vereniging heeft 125 leden, verdeeld over vier orkesten: het Blaasorkest, het Juniororkest, de brassband en de Dagesteiner Musikanten.  De instrumenten waarop wordt gespeeld zijn trompet, klarinet, dwarsfluit, trombone, saxofoon, hoorn, tuba en slagwerk. De vereniging verzorgt zelf de vooropleiding voor kinderen vanaf 3 jaar in de vorm van zingen, muziek- en luisterspelletjes en dans en als vervolg daarop blokfluitlessen.

Het Blaasorkest bestaat uit jonge muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en is de spil van de vereniging. Deze zeer enthousiaste jongelui maakten in september een trip naar Nederland en kwamen zo ook naar Swifterbant om samen met de brassband van Amor Musae een concert te geven. Ze spelen o.l.v. Herrmann Hänsch en Manfred Wolf.

In Vilseck treden zij bijvoorbeeld op bij het Bockbierfest of Brunnenfest en spelen daarbij Beierse muziek. Maar ook geven zij grote concerten en spelen dan zowel klassiek als modern repertoire. Regelmatig hebben zij een studieweekend om het muzikaal niveau op peil te houden of te verhogen.

De brassband van muziekvereniging Amor Musae Swifterbant o.l.v. Martijn de Lange-Duijster heeft 23 koperblazers en een driekoppige slagwerksectie. De leden hebben leeftijden van 12 tot en met 76 jaar.

Tijdens het concert zullen beide orkesten afwisselend een muziekstuk ten gehore brengen. Het stuk “In Harmonie Vereint” zullen zij samen uitvoeren. Het concert dat financieel wordt ondersteund door de gemeente Dronten vindt plaats in De Hoeksteen en begint om 19.45 uur. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0